Uskrsnji Turnir Zenica

16.Međunarodni Uskrsni šahovski turnir “Zenica 2013”

U subotu 06.04.2013.godine, u organizaciji Šahovskog kluba “Napredak” Zenica održan je 16. Međunarodni Uskrsni šahovski turnir “Zenica 2013”.

U Zenici je odigran 16. Međunarodni Uskrsni turnir “Zenica 2013”. Organizator je bio Šahovski klub “Napredak” Zenica. Mjesto odigravanja je bilo HKD „NAPREDAK“ Zenica.

Sistem takmičenja je bio Švicarski sistem, 9 kola, zajednički turnir za šahiste i šahistkinje. Tempo igre: 15 minuta po igraču, a važeća su Pravila za ubrzani (Rapid) šah FIDE.

Nagradni fond je bio 1000,00 KM.

Prvo mjesto, zahvaljujući boljem buholzu, osvojio je srbijanski GM Miroljub Lazić sa 7,5 poena koliko je osvojio i drugoplasirani IM Denis Kadrić. Lazić je ostvario 7 pobjeda , 1 remi i 1 poraz upravo od mladog Kadrića. Treće mjesto sa 7 poena pripalo je IM Muhamedu Boriću.

Na turniru je sudjelovalo 65 igrača i to, čak, 8 velemajstora i 4 inter majstora. Sudijski posao odlično je obavio glavni sudija Miro Marjanović sa pomoćnikom Sejfudinom Miskićem , dok je za odličnu organizaciju najzaslužniji direktor turnira Miroslav Šoko. U izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji takmičili su se i omladinci 1996.godište i mlađi, a najbolji je bio Vitežanin Dejan Marjanović sa 5 osvojenih poena koliko je sakupio i mladi Sarajlija Rijad Burović. Slijede Zeničanin Dino Marjanović sa 4,5 poena, Sarajlija Benjamin Hadžialić i Travničanin Tarik Ekmeščić po 3,5 poena itd.

 

This Post Has 2 Comments

Comments are closed.