Sk Busovaca

ŠK “Busovača“ pobjednik Prve lige Herceg-Bosne

ŠK Busovača pobjednik Prve šahovske lige Herceg Bosne i novi premijerligaš BiH za 2014.

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Šahovskog saveza Herceg-Bosne u hotelu “Zenit” u Neumu od 19. do 23. kolovoza 2013. godine odigrana je Prva liga Herceg-Bosne za 2013. godinu.

Natjecanje je svečano otvorio Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije BiH Željko Bogut.

Nastupilo je 10 klubova koji su odigrali po Svicarskom sustavu u 7 kola s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju plus 30 sekundi za svaki odigrani potez. Igralo se u mješovitom sastavu na 8 ploča, (6 seniora, 1 žene i 1 juniora). Prvo mjesto osvojio je ŠK „BUSOVAČA“ iz Busovače, koja je ovim uspjehom osigurala nastup u elitnom ekipnom natjecanju Premijer lige BiH za 2014.godinu, a za istu su nastupali: Barišić Predrag, Knezović Ivica, Ekmeščić Edhem, Vujica Marinko, Vujica Boro, Znahar Bojan, Hadžiselimović Bernardina, Ekmeščić Tarik, Hajdarević Senad, Vujica Branislav, Čeko Marko i Čavara Bruno.

Natjecanje je svečano zatvorio Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije BiH Željko Bogut, koji je pobjednicima lige ekipi Busovače iz Busovače uručio pobjednički pokal i poželio im sreću i što bolji plasman u Premijer ligi BiH u kojoj će uz Široki Brijeg braniti boje našeg Saveza. Ostalim sudionicima natjecanja uručene su diplome sukladno poretku na tabeli, a to izgleda ovako:

Prva_liga_HB