Sk Napredak Liga

ŠK Napredak se plasirao u Premijer ligu BiH

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a pod pokroviteljstvom HDZ BiH u hotelu “Zenit” u Neumu od 20. do 24. kolovoza 2014. godine odigrana je Prva liga Herceg-Bosne za 2014. godinu. Predsjednik Šahovskoga saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut, na otvaranju natjecanja je pozdravio sve nazočne goste, šahovske ekipe i igrače, te svima zaželio dobar uspjeh. Veliku zahvalu iskazao je i tehničkom organizatoru Ivanu Lakiću, direktoru hotela Zenit u Neumu, gdje se ovo natjecanje i održava.

Nastupilo je 14 klubova koji su odigrali po Švicarskom sustavu u 7 kola s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju plus 30 sekundi za svaki odigrani potez. Igralo se u mješovitom sastavu na 8 ploča, (6 seniora, 1 žene i 1 juniora).

Prvo mjesto osvojio je  ŠK „NAPREDAK“ iz Zenice, koja je ovim uspjehom osigurala nastup u elitnom ekipnom natjecanju Premijer lige BiH za 2015.godinu, a za istu su nastupali: Šoko Miroslav, FM Muratović Enver, Popović Darko, FM Terzić Safet, Trogrančic Davor, Nešić Dragana, Marković Dino, Mijatović Vinko, Jozić Darko, Ramljak Marijela i Ramljak Slaven.

Natjecanje je svečano zatvorioBariša Čolak ministar Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, koji je pobjednicima lige ekipi Napredka iz Zenice uručio pobjednički pokal i poželio im sreću i što bolji plasman u Premijer ligi BiH u kojoj će uz Široki Brijeg braniti boje našeg Saveza. Ostalim sudionicima natjecanja uručene su diplome sukladno poretku na tabeli.

 

GALERIJA