Simultanka Grupna

FM Dejan Marjanović odigrao simultanku

U okviru proslave svog patrona, crkva Sv. Ilije u Zenici u suradnji sa ŠK „Napredak“ iz Zenice, organizirala je dana 06.07.2014. godine na platou ispred ulazne porte u crkvu, simultanku koju je održano FIDE-majstor, mladi Dejan Marjanović iz Viteza, sa 21 učesnikom i pobijedio 17½ :3½ . Remizirali su: Sara Vidović, Dajana Ramljak, Leonarda Šoko, Marijela Ramljak, Vincenc Šunjić, Darko Popović i Faris Čunjalo. Simultanka je trajala od 10,15 – 12,20 sati, uz suđenje Davora Trogrančića.

Mladi FM, Dejan Martinović je peterostruki kadetski prvak BiH, tri puta vice-prvak BiH, te devetostruki prvak Šahovskog saveza „Herceg-Bosna“. Učestvovao je na četiri europska prvenstva za mlade i na dva europska prvenstva za seniore. Prvak je Balkana do 16 godina za 2011. Godinu. Na prvenstvu Europe za mlade u brzopoteznom šahu za 2012. godinu, Dejan je osvojio brončanu medalju, te srebrnu medalju na super-finalu Europe u ubrzanom šahu. Titulu FM stekao je u prosincu 2013.g. Olimpijski je reprezentativac Bosne i Hercegovine i uvršten je u olimpijski tim za učešće na Olimpijadi koja će se održati o mjestu Tromso, Nortveška u kolovozu ove godine.

Na OPEN „Bosna-2014“ osvojio je prvi bal za internacionalnog majstora. Trenutni rejting ovog simpatičnog olimpijca je 2373 (rapid:2218, blitz:2232).

Galerija